YENİ NESİL KONTEYNERLARIN SAYISI ARTIYOR, GÜRÜLTÜ KİRLİLİĞİ AZALIYOR

Yer üstü modüler konteyner sistemine geçilen ve evsel atıkların daha profesyonel bir yöntemle toplandığı Beylikdüzü’nde, yeni nesil konteynerlerin sayısı giderek artıyor. 2016’nın başında 174 noktaya 182 adet konteyner yerleştiren Beylikdüzü Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü, en son ilçe geneline 118 konteyner daha kazandırdı. Böylece ilçedeki konteynerlerin adedi 300’e çıktı. 


Beylikdüzü’nde evsel atıkların toplanması için tercih edilen yeni nesil konteynerler vatandaşlar tarafından memnuniyetle kullanılıyor. 2016 yılının Mart ayında ilk etap olarak 174 noktaya 182 konteyner yerleştirilmişti. Beylikdüzü Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü, mahallelerde belirlenen noktalarda yer üstü modüler konteyner sistemini yerleştirmeye devam etti. En son 2. etap olarak başlanan çalışmalar kapsamında 118 konteyner daha ilçeye yerleştirildi.


“Çevre ve insan sağlığı için doğru bir uygulama”


1.Bölge olan Barış, Cumhuriyet ve Büyükşehir Mahalleleri’ne toplam 116 adet, 2. Bölgedeki Marmara ve Yakuplu Mahalleleri’ne 112 adet, 3. Bölge olan Adnan Kahveci Mahallesi’ne de 72 adet yeni nesil konteyner yerleştirildi.Beylikdüzü Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, ciddi bir yatırım yapıldığını belirterek, çevre ve insan sağlığı için doğru bir uygulama olduğunu söyledi. İmamoğlu ayrıca bu yer üstü modüler konteyner sistemi ile gürültü kirliliğinin de ortadan kalkacağını kaydetti.Yeni sistemle birlikte maliyetlerin düştüğünü, çevre sağlığının da korunduğunu belirten Çevre Koruma ve Kontrol Müdürü Ersin Temel, eski sistemde 4 adet konteyner ile 7-8 dakikada toplanan atıkları, şu an 1 konteyner ile en fazla 2 dakikada topladıklarına dikkat çekti. 

444 09 39
Çözüm Merkezi