2016’NIN SON BELEDİYE MECLİSİ TOPLANDI

Beylikdüzü Belediyesi Aralık Ayı Meclisi’nin 1. Oturumu toplandı. 2017’de iyi bir hizmet dönemi yaşamayı temenni ettiğini ifade eden Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Adana- Aladağ’da yaşanan yurt faciası sonucu hayatını kaybeden öğrencilere Allah’tan rahmet diledi ve “Bu hususta olması gereken tedbirlerin bir seferberliğe dönüştürülerek eksiksiz yerine getirilmesi gerekiyor.Yurt konusu statü olarak ele alınmalı. Devlet bunu karşılayacak güçte ve adım atmalı.” diye ifade etti. İmamoğlu, yaklaşan Mevlid Kandili’ni de kutladı.


2016’nın son meclisi olan Beylikdüzü Belediyesi Aralık Ayı Meclisi, Beylikdüzü Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu başkanlığında gerçekleşti. Gündem Maddeleri’ne geçilmeden önce Başkan İmamoğlu, “Umarım, 2016 yılı Ülkemizde iyi bir hizmet yılı olmuştur. 2017’nin şimdiden güzel ve hayırlı bir yıl olmasını diliyorum.” dedi. Adana’nın Aladağ İlçesi’nde yaşanan yurt yangını sonucu hayatını kaybeden kız öğrencilere Allah’tan rahmet, yakınlarına sabır dileyen İmamoğlu, yurt konusunun devletin çatısı altında ele alınması gerekliliği ve gereken düzenlemelerin yapılıp, vahim neticeye sebep olan sorumluların cezalandırılması gerekliliğini vurguladı. İmamoğlu, “Yaklaşan Mevlid Kandili’nin toplum ve İslam alemine doğru mesajların verildiği bir gün olmasını diliyorum” dedi.


Beylikdüzü Belediyesi CHP Belediye Meclis Üyesi Nazife Figen Karahan , 5 Aralık Dünya Kadın Hakları Günü olması dolayısıyla kürsü hakkını kullandı ve bir konuşma yaptı. Karahan, başta belediye yönetimi ve meclisinde görev alan tüm kadınların isimlerini sayarak, varlıklarından dolayı teşekkürlerini sundu. Kadının seçme ve seçilme hakkına dair tarihsel süreci ortaya koyan Karahan, kadınların hak ve özgürlüklerini elde etme mücadelelerinden örnekler verdi. Konuşmanın ardından AK Parti Meclis Grubu, 3 sözlü önerge sundu ve önergeler oy birliği ile kabul edilirken, CHP Meclis Grubu’nun sunduğu 1 sözlü önerge oy çokluğu ile meclisten geçti. Mecliste 9 Gündem Maddesi görüşüldü. 1,2,3,4,5,6,8, ve 9. Maddeler oy birliği ile ilgili komisyonlara sevk edilirken, 7. Gündem Maddesi oy çokluğu ile meclisten geçti. 2. Oturum 9 Aralık Cuma Saat 10.00’da gerçekleşecek.

444 09 39
Çözüm Merkezi