BEYLİKDÜZÜ BELEDİYESİ VE ANNELERİ HAYAT KURTARMAK İÇİN BİR ARAYA GELDİ

Beylikdüzü Belediyesi, Beylikdüzü’nde yaşayan annelerin sesine kulak verdi. Geçtiğimiz günlerde kök hücre donörlüğüne teşvik için ‘Belki de Sensin’ kampanyasını yürütürken kanser olduğunu öğrenen ve uzun süredir mücadele ettiği hastalığa yenik düşerek hayatını kaybeden Dilara Kurt’un ardından anneler harekete geçti. Beylikdüzü Belediyesi çalışanları ve anneler hayat kurtarmak için ilk adımı attı ve kemik iliği donörü olabilmek için kan verdi.


Yıllardır Beylikdüzü’nde yaşayan, kanser ve kök hücre donörlüğü için mücadele ettiği sırada kanser olduğunu öğrenen ve bu nedenle hayatını kaybeden Dilara Kurt’un ardından Beylikdüzü’nde yaşayan anneler kök hücre donörü olamak için bir araya geldi. Beylikdüzü Belediyesi’nde lojistik destek için başvuran anneler için anında aksiyon alan Beylikdüzü Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü, gönüllü Belediye çalışanları ile beraber Türk Kızılayı Başakşehir Kan Merkezi’ne giderek kan bağışında bulundu.


Kanlar 10 Yıl Boyunca Kan Bankasında Saklanacak


Öncelikle kan vermek için uygun olan adaylara form doldurtuldu ve ardından 3 tüp kan alındı. Donör olabilmek için verilen kanlar yapılan testlerin ardından 10 yıl boyunca Kan Bankası’nda saklanacak. Bu süre zarfında donörlerden nakil bekleyen bir hastaya uygunluk olduğu takdirde nakil için gerekli süreç başlayacak.  “Belki de bir hayat kurtarabilirim.” diyen isteyen herkes, kan vermenin ve donör olabilmenin uygunluğunu öğrenmek için detaylı bilgiye Kızılay Kan Merkezlerinden ulaşabilirler. 

444 09 39
Çözüm Merkezi