BEYLİKDÜZÜ’NDE HIDIRELLEZ COŞKUSU

Beylikdüzü Belediyesi, bereket, bolluk ve yeni başlangıçların simgesi, baharın müjdecisi Hıdırellez’i, Gürpınar Mahallesi’nde düzenlediği şenlikle kutladı. Renkli anlara sahne olan 6. Geleneksel Hıdırellez Şenliği’nde ayrıca Beylikdüzü Gürpınar Trakyalılar ve Rumeliler Derneği’nin de açılışı gerçekleştirildi. Etkinlikte konuşan Beylikdüzü Belediye Başkanı Mehmet Murat Çalık, edilen duaların kabul olmasını dileyerek, “Beylikdüzü’ne bahar geldi, İstanbul’a bahar geldi ve yakında güzel memleketimize de bahar gelecek. Hıdırellez bayramımız kutlu olsun”  ifadelerini kullandı.

Beylikdüzülüler,  Hıdırellez coşkusunu Beylikdüzü Belediyesi’nin düzenlediği şenlikte yaşadı. Gürpınar Mahallesi Atatürk Parkı’nda Geleneksel Hıdırellez Yürüyüşü ile başlayan şenlikte rengarenk kıyafetleriyle dans eden ekiplerin gösterileri ilgiyle izlendi. Roman dans gösterileri, damat tıraşı, hıdırellez ateşinin yakılması ve Blues Of Rumeli grubunun konseri ile devam eden etkinlikler renkli görüntülere sahne oldu. Beylikdüzü Belediye Başkanı Mehmet Murat Çalık, eşi Zehra Çalık ile birlikte katıldığı şenlikte, Hıdırellez geleneğini yerine getirerek vatandaşlarla birlikte yakılan ateşin üzerinden atladı. Etkinlik kapsamında ayrıca Beylikdüzü Gürpınar Trakyalılar ve Rumeliler Derneği’nin de açılışı yapıldı.

“Yürekten yapılan her duanın kabul olmasını diliyorum”

6. Geleneksel Hıdırellez Şenliği’nde konuşan Beylikdüzü Belediye Başkanı Mehmet Murat Çalık, “Duam odur ki ruhlarımızı da tazeler bu gelen bahar. Emin olun ruhlarımızın tazelenmeye ihtiyacı var. Birbirimize güzel bakmaya ihtiyacımız var. Memleketin bu zor anında evlatlarımıza daha güzel bir memleket bırakmak için var gücümüzle çalışacağız. İyilik ve güzellik hem Gürpınar’a hem Beylikdüzü’ne hem İstanbul’umuza hem de güzel memleketimize yayılsın. Yürekten yapılan her duanın kabul olmasını diliyorum. Beylikdüzü’ne bahar geldi, İstanbul’a bahar geldi ve yakında güzel memleketimize de bahar gelecek. Hıdırellez bayramımız kutlu olsun” ifadelerini kullandı.

“Hıdırellez bizim vazgeçemeyeceğimiz geleneklerimizden biri”

Beylikdüzü Gürpınar Trakyalılar ve Rumeliler Derneği’nin katkılarıyla düzenlenen şenlikte konuşan dernek başkanı Gülşah Adar ise toplum olarak bir arada olmayı çok özlediklerini vurgulayarak, “Beraberce eğlenmeyi, sokaklarda düğünler yapmayı, kına geceleri yapmayı kısacası birlikte olmayı senelerdir çok özlemişiz. Hıdırellez de bizim vazgeçemeyeceğimiz geleneklerimizden biri. Biz de 6. Hıdırellez kutlamalarında bir araya gelerek geleneğimizi tekrar yaşatmaya çalışıyoruz. Güzel etkinlikte emek veren dernek yönetimi ve belediye ekiplerine teşekkür etmek istiyorum. Teşekkürlerin en büyüğünü ise Trakyalı hemşerilerim adına dernek binamızı eksiksiz bir şekilde bize hediye eden değerli başkanımıza iletmek istiyorum. Desteğiniz için sağ olun var olun” ifadelerini kullandı.

444 09 39
Çözüm Merkezi