ÇANAKKALE ŞEHİTLERİ SEDDÜLBAHİR’DE ANILDI

Çanakkale Seddülbahir Kara Muharebeleri 101. Yıl Anma Etkinliği “9 Ay İşgal 101 Yıl Barış” sloganıyla Seddülbahir Köyü’nde gerçekleşti. Tarihi Gelibolu Alan Başkanlığı ve 26,27,57. Alaylarını Yaşatma Araştırma Gönüllüleri Yardımlaşma Derneği tarafından düzenlenen etkinliğe Beylikdüzü Belediyesi adına Belediye 1. Başkan Vekili Ömer Şatır katıldı. 


Çanakkale Seddülbahir Kara Muharebeleri’nin sayısı netleşmeyen kayıp ve şehitleri düzenlenen “101. Yıl Anma Etkinliği”yle anıldı. Savaş en önemli noktası olan Seddülbahir’de gerçekleşen etkinlik Tarihi Gelibolu Alan Başkanlığı ve 26,27,57. Alaylarını Yaşatma Araştırma Gönüllüleri Yardımlaşma Derneği tarafından düzenlendi, etkinliğe Beylikdüzü Belediyesi adına Belediye 1. Başkan Vekili Ömer Şatır, Çanakkale Valisi Orhan Tavlı ve İl Emniyet Müdürü Celal Sel de katıldı. 


Şehitler İçin Karanfiller Bırakıldı


Seddülbahir Köyü’nde gerçekleşen anma törenine çok sayıda vatandaş da katıldı. Duyguların yoğun yaşandığı günde, son düşman askerinin de Tekke Koyu’ndan gönderilerek vatan topraklarından temizlenmesi üzerine ve vatanı canı pahasına koruyan Mehmetçiklere minnet konuşmaları yapıldı. Ertuğrul Koyu’nda denize karanfiller bırakıldı. 

444 09 39
Çözüm Merkezi