MUTLU ANNELER VE MUTLU BEBEKLER İÇİN SEMİNERLERİN İLKİ YAPILDI

Beylikdüzü Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü, Beylikdüzü’nün Anneleri isimli sosyal medya topluluğu ve Ekin Anaokulu işbirliği ile düzenlenen “Bilinçli Anne, Mutlu Çocuk” seminerlerinin ilki, Sağlık İşleri Müdürlüğü Konferans Salonu’nda gerçekleşti. Çok sayıda takipçisi olan blogger annelerin deneyimlerini paylaştığı seminerde, uzman psikolog da çocuk yetiştirmede dikkat edilecek hususları anlattı. Program sonunda çekiliş yapıldı ve Beylikdüzü’nün anneleri sürpriz hediyeler kazandı.


Yakın bir zaman önce Yakuplu Sosyal Tesisleri’nde lansmanı yapılan “Bilinçli Anne, Mutlu Çocuk” seminerlerinin ilki, Sağlık İşleri Müdürlüğü Konferans Salonu’nda gerçekleşti. Annelerin bilinçlenmesi yoluyla mutlu ve sağlıklı nesiller yetiştirme amacını taşıyan proje; Beylikdüzü Belediyesi, Beylikdüzü’nün Anneleri isimli sosyal medya topluluğu ve Ekin Anaokulu işbirliği ile hayata geçiyor. 


“Çocuklarınızla oyun oynayın”


Mavi Bebeğim adlı bloğuyla popüler bir blogger olan İnci Timuremre yapılan ilk seminerde konuşmacı olarak yer aldı. Özellikle 0-2 yaş dönemini ele alan Timuremre, “Çocuklarınızla oyun oynayın. Onlara ayıracağınız vakit çok önemli. Oyunla bebeğinizi geliştirebilir, onu tedavi bile edebilirsiniz.” dedi. Diğer bir konuşmacı blogger Alev Şenol, girişimci bir anne olarak güçlü kadın olmanın öneminden bahsetti ve hayat tecrübelerini paylaştı. 


“Çocuklarınızı kıyaslamayın”


Son olarak uzman psikolog Sinem Demirel Balcı, çocuk yetiştirirken asla yapılmaması gerekenlerin altını çizdi. Balcı, ödül-ceza yönteminin yanlış olduğunu belirterek, “Çocuklara istediğinizi koşullandırma yolu ile yaptırırsanız, hayatı hep böyle algılayacaktır.” dedi. Çocuğu başkaları ile kıyaslamanın da özgüven problemlerine yol açabileceğini ifade eden uzman psikolog, “Evladınızı kendi içinde, kimse ile karşılaştırmadan değerlendirin.” şeklinde kaydetti. Programın sonunda ise seminere katılım gösteren anneler çekilişe katıldı ve çeşitli hediyeler kazandı.


“Seminerler devam edecek”


Beylikdüzü’nde gerçekleşen eğitim projesi kapsamında sağlıklı çocuk yetiştirme, doğuma hazırlık, bebeklerde ilk yardım eğitimi, anne baba tutumları, yeni doğan bakımı, emzirme eğitimi, mutlu bebek yetiştirme, okul öncesi eğitimin önemi, çocuk ve ergenlerde öğrenme güçlüğü, pozitif annelik gibi konularda uzman kişiler tarafından seminerler veriliyor. İlki geride kalan eğitimlerin devamı 4 Mart, 22 Mart, 8 Nisan, 29 Nisan ve 13 Mayıs tarihlerinde Sağlık İşleri Müdürlüğü Konferans Salonu’nda gerçekleşecek.

444 09 39
Çözüm Merkezi