BEYLİKDÜZÜ’NDE SİVRİSİNEK SIKINTISINDAN ESER YOK

Beylikdüzü Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü, haşare mücadelesi kapsamında yaklaşık irili ufaklı bin 800 noktada ilaçlama çalışmalarına devam ediyor.


İlçedeki vatandaşların sivrisinek, böcek ve benzeri canlıların verdiği rahatsızlıktan korunması amacıyla haşare mücadelesi başlatan Beylikdüzü Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü, hummalı bir çalışma yürütüyor. Müdürlük; kültürel, fiziksel, kimyasal ve biyolojik mücadele vererek İstanbul Büyükşehir Belediyesi ile eş zamanlı çalışıyor. 


Su birikintileri, çamurlu alanlar, bakımsız kalan havuzlar ve diğer larva kaynakları olmak üzere yaklaşık bin 800 noktanın tarandığı haşare mücadelesinde; sivrisinek ve diğer canlıların yumurtlama kaynakları kurutulmuş oluyor. Tüm bu çalışmalara ek olarak Müdürlük, başta belediye yönetimine konuyla ilgili sunum yaptı, yakın zamanda da mahalle muhtarları ile sitelerin apartman yöneticilerini aydınlatacak. Veteriner İşleri Müdürü Ertuğrul Tunçel ise “Her yıl planlı çalışmalar neticesinde vatandaşların sorunsuz bir yaz geçirmeleri hususunda çok daha başarılı oluyoruz.” dedi.

444 09 39
Çözüm Merkezi