BEYLİKDÜZÜ BELEDİYESİ’NİN AFET YÖNETİMİ MODEL OLDU

Beylikdüzü Belediyesi Plan ve Proje Müdürlüğü Afet Yönetim ve Koordinasyon Birimi’nin çalışmaları, Büyükçekmece I.Yerel Yönetimler Kongresi’nde örnek model olarak anlatıldı. Kongre boyunca yapılan sunumlarla yerel yönetimlerin geleceğine ışık tutuldu.


Beylikdüzü Belediyesi, Belediyelerin Geleceği ve Yeni Yaklaşımlar teması ile 14-15 Mayıs tarihlerinde Büyükçekmece Belediyesi ve Marmara Belediyeler Birliği’nin ortaklığında gerçekleştirilen I.Yerel Yönetimler Kongresi’nde yer aldı. Kongre, kentleri birçok açıdan ele alan gerek yurtiçinden gerekse yurtdışından farklı disiplinlerde uzman bilim insanları, uygulamanın içinde yer alan belediye yöneticileri, iş dünyası ve sivil toplum örgütleri temsilcilerinin katılımı ile Büyükçekmece’de gerçekleştirildi. 


Geleceğe Işık Tutuldu


Yerel Demokrasi ve Katılım, Sosyal Belediyecilik gibi konu başlıklarının yanı sıra Mekansal Planlama ve Kentsel Dönüşüm, Teknoloji Kullanımı ve Belediyeler ile Afet Yönetimi ve Belediyeler konu başlıklarını içeren toplam 14 alt başlık altında gerçekleştirilen sunumlarla yerel yönetimlerin geleceğine ışık tutuldu. Beylikdüzü Belediyesi Afet Yönetimi ve Koordinasyon Birim Sorumlusu Murat Acar’ın, Afet Yönetimi ve Belediyeler kategorisi altında “Bir Bütüncül Afet Yönetim Modeli: Beylikdüzü Örneği” başlıklı sunumu ile Beylikdüzü Belediyesi olarak gerçekleştirilen çalışmaları anlattığı sunuma akademisyenler, konusunda uzman personeller ve diğer katılımcılar iştirak etti. 


Akademisyenler Beylikdüzü’nü Ziyaret Edecek


Afet Bilgi Sistemi’nden Beylikdüzü Hazır Mobil uygulamasına, Arama Kurtarma Ekibi’nden Bir Doğal Önlem Masalı Tiyatro’suna kadar bütüncül olarak yürütülen tüm faaliyetlerin aktarıldığı sunum, katılımcılar tarafından büyük beğeni topladı. Akademisyenlerin ilerleyen günlerde Belediyeyi ziyaret etmesi ve model hakkında daha detaylı bilgi alması için söz aldığı toplantı, sunumu gerçekleştiren katılımcılara sertifika verilmesinin ardından son buldu. 

444 09 39
Çözüm Merkezi