KUMBARALAR BU SEFER İYİLİK TOPLUYOR

KUMBARALAR BU SEFER İYİLİK TOPLUYOR

Beylikdüzü Belediyesi, ilçedeki vatandaşların yardımlarını daha da kolay yapabilmeleri için çeşitli noktalara “Tekstil Kumbarası” yerleştirdi. Kumbaraların içerisinde biriken çeşitli eşyalar toplanarak Dost Eller Mağazası üzerinden ihtiyaç sahiplerine ulaştırılıyor. 


Beylikdüzü’nün ihtiyaç sahiplerine her noktadan yardım geliyor. Beylikdüzü Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü, kullanılabilir durumda olan fazla eşyaları ihtiyaç sahipleriyle paylaşıyor. İlçe içerisinde oluşan dayanışma kültürüne katkı sağlayan vatandaşların, yardımlarını daha kolay ulaştırabilmeleri adına müdürlük, çözüm odaklı çalışarak ilçenin 91 noktasına tekstil kumbaraları yerleştirdi. 


Her çeşit kıyafet, ayakkabı, ev tekstili ürünün atılabildiği kumbaralar, belirli aralıklarla yetkililer tarafından toplanıyor. Kullanılabilir durumda olanlar, sosyal inceleme sonucu belirlenmiş ihtiyaç sahiplerine ulaştırılmak üzere Dost Eller Mağazası’nda muhafaza ediliyor. Eğer kullanılmayacak durumda eşyalar tespit edilirse de, o eşyalar geri dönüşüme gönderilerek doğaya katkı sağlanıyor. Böylece çöp olacak eşyaların farklı materyaller olarak kazanımı sağlanıyor. 

444 09 39
Çözüm Merkezi