BEYLİKDÜZÜ BELEDİYESİ 2.GELENEKSEL YAĞLI GÜREŞLERİ 30 TEMMUZ’DA

Beylikdüzü Belediyesi tarafından bu yıl ikincisi düzenlenen Yağlı Güreş Festivali’nde onlarca sporcu er meydanında hünerlerini sergileyecek. 30 Temmuz Pazar günü Saat 11.00 – 18.00 arasında gerçekleşecek Yağlı Güreş Festivali, Yakuplu Koruluk Alanı’nda yapılacak.

Beylikdüzü Belediyesi 2.Geleneksel Yağlı Güreşleri, 30 Temmuz Pazar günü, Yakuplu Koruluğu’nda gerçekleşecek. Geçen yıl Beylikdüzü’nde ilk kez yapılan Yağlı Güreş Festivali’ne bu yıl da yoğun bir katılım bekleniyor. Beylikdüzü Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun katkılarıyla düzenlenen festivalin Güreş Ağası ise Ufuk İnan. Güreşlerde pehlivanların çektiği peşrevler göz dolduracak. Minik, Teşvik, Tozkoparan, Ayak, Deste, Küçük Orta, Büyük Orta kategorilerinde yarışacak pehlivanlar; Beylikdüzü’nü Er Meydanı’na dönüştürecek.

“Yüzyıllardır süren geleneğin Beylikdüzü’ne gelmesi bizi onurlandırdı, gururlandırdı. Nice başarılar elde etmiş pehlivanlarımızla olacağız.” diyen Başkan İmamoğlu, Güreş Festivali’nin Beylikdüzü’nde geleneksel hale geleceğini ifade etti. Geçen yıl Beylikdüzü’nde düzenlenen ilk güreş etkinliğinde 2011-2012 yıllarında Kırkpınar Baş Pehlivanı olan Ali Gürbüz birinci olmuştu.