YAŞAM VADİSİ’NDE “BOCCE” BAŞLADI

Sporun çeşitli dallarına ev sahipliği yapan ve spor alanlarını yenilerini ekleyen Beylikdüzü Belediyesi, şimdi de bir strateji oyunu olan “Bocce”yi vatandaşla buluşturuyor. Beylikdüzü Rüzgar Sörfü Kulübü öncülüğünde başlatılan spor dalı, Yaşam Vadisi’nde oluşturulan alanda hem sporcularını hem de meraklısı olacak vatandaşları ağırlıyor.


Beylikdüzü Yaşam Vadisi şimdi de “Bocce” meraklılarını ve sporcularını ağırlıyor. Beylikdüzü Rüzgar Sörfü Kulübü bünyesinde açılan “Bocce” spor dalı eğitimine Beylikdüzü Belediyesi de destek veriyor. Yaşam Vadisi 1. Etabı’nda oluşturulan oyun alanında sporcular antrenmanlarını yapmaya başladı. Yetişkinler için hafta içi akşam saatleri, çocuklar için ise hafta sonu akşam saatlerinde gerçekleştirilmesi planlanan Bocce sporu’na, Vadiyi ziyaret eden vatandaşlar da kayıt olmadan antrenmanları izleyerek hocalar ve sporculardan oyunun detaylarını alarak deneme atışları yapabiliyor.

Her Yaş Birlikte Oynayabilir

Oyun için eğitimler, “Bocce” Dünya 3.’sü olan Milli Sporcu ve Beden Eğitimi Öğretmeni Yılmaz Duran tarafından veriliyor. Bocce’nin 7’den 77’ye dedeyle torunu birleştirici bir spor olduğunun altını çizen Beylikdüzü Rüzgar Sörfü Kulübü Başkanı Ebru Şenocak, her yaştan katılımcının bu sporu yapmak için eğitim alabileceğini dile getirdi. Bocce sporunu yakından tanıyıp öğrenmek isteyen vatandaşların belirlenecek tarihlerde yapılacak antrenmanlara katılarak deneyimleyebileceğini, kayıt olarak da devamlı hale getirebileceklerini ifade etti. Beylikdüzü Yaşam Vadisi’nde oluşturulan Bocce sporu alanının İstanbul’da sayılı yerler arasında olduğunu belirten Eğitmen Duran ise, Türkiye’de yeni yeni bilinmeye başlanan Bocce’nin dedeyle torunu bir araya getiren, bu faydalı spor dalını yaygınlaştırmak istediklerini kaydetti.

İçerisinde üç ayrı oyun kategorisi bulunan Bocce sporu, Yaşam Vadisi “Petant” kategorisinde oynanıyor. Tek kişi, iki kişi ve üç kişi olarak takımlarla oynanan oyunda, atıcının 6 ile 10 metre arası uzaklığında olacak şekilde belirleyici ufak bir top atılıyor. Pallino denen belirleyici topun en yakınına atılmaya çalışılan toplarla da rakip takımlar puan elde ediyor. Bir strateji oyunu olan “Bocce” zeka gelişimi açısından da büyük katkı sağlıyor. 

Antrenmana Beylikdüzü Belediye Başkan Vekili Ömer Şatır da katılarak atış gerçekleştirdi. Sporu yakından tanıyıp öğrenmek isteyen vatandaşlar belirlenecek tarihlerde yapılacak antrenmanlara katılarak devam etmek isterlerse kulübe üye olabilirler.

444 09 39
Çözüm Merkezi