BEYLİKDÜZÜ CAZ FESTİVALİ’NDE MUHTEŞEM FİNAL

Beylikdüzü Belediyesi tarafından düzenlenen ve bu yıl 2.’si gerçekleşen Caz Festivali muhteşem bir final yaptı. Festivalin son gününde Yaşam Vadisi Sahnesi’nde Türkiye’de kadın caz vokalistlerinin en önemli temsilcisi Şenay Lambaoğlu vardı. Lambaoğlu, büyülü sesi ve yorumu ile caz severlere unutulmaz bir akşam yaşattı. Kendi eserlerinin yanı sıra Nazım Hikmet, Ömer Hayyam ve Füruğ Ferruhzad gibi unutulmaz ozanların eserlerini de seslendiren sanatçıyı yoğun bir kalabalık izledi.

Ekim’in gelmesi ile Yaşam Vadisi’nde başlayan 2. Beylikdüzü Caz Festivali unutulmaz bir finalle son buldu. Cazın üstadlarının beş gün boyunca Beylikdüzü sakinlerinin ruhlarını dinlendirip kulaklarının pasını sildiği festivalde finali, Şenay Lambaoğlu yaptı. Türkiye’de caz vokalistlerinin en önemli temsilcisi olan ve çağdaş kadın ozan kimliği ile de öne çıkan Lambaoğlu, kendi bestelerinin yanı sıra Türk Müziğinin efsane isimlerinin eserlerini de kendi yorumu ile seslendirdi. Vadiyi dolduran vatandaşların yanı sıra usta sanatçıyı dinlemeye Beylikdüzü Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, meclis üyeleri, birim müdürleri ve 6-27 Ekim tarihleri arasında Beylikdüzü’nde gerçekleşecek olan 4. Heykel Sempozyumu’nda yer alan heykeltraşlar da geldi.

“İstanbul’a kocaman bir imza atıyoruz.”

Beylikdüzü Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu konser sonrası yaptığı konuşmada, Şenay Lambaoğlu ve ekibine teşekkürlerini sunarak “Beylikdüzü hem sanat, hem eğitim hem de kültürde kısacası her alanda varlığını ortaya koyuyor. İstanbul’a kocaman bir imza atıyor. Çok etkili ve keyifli bir festival geçirdik. Zihinsel olarak rahatladık, ruhen bir doyum elde ettik ve huzurla evlerimize gittik. Bu çok önemli bir şey ve umarım İstanbul Beylikdüzü’nün attığı bu imzayı görür. Bu renklerle mutlu olabiliriz.” dedi.

Yıllar içerisinde herhangi bir tarz gözetmeksizin yola çıkan ve zaman içerisindeki birikimlerini ve müzikal duruşunu caz ile birleştiren sanatçı sahnede söz ve müzikleri kendisine ait olan ilk albümü “İçimde Aşk Var”, ikinci albümü “Zarf Tümleci” ve son albümü olan “Başka Türlü Bir Şey”den eserler seslendirdi. Performansını usta sanatçıların eserleri ile renklendiren Şenay Lambaoğlu, herkesin eşlik ettiği Farketmeden, Seni Düşünmek, Sensiz Olmaz, Uçurtma gibi efsane eserlerin yanı sıra Can Yücel, Nazım Hikmet, Ömer Hayyam ve Füruğ Ferruhzad gibi unutulmaz ozanların eserlerine de yer verdi.

444 09 39
Çözüm Merkezi