BELEDİYE PARKI, DRENAJ ÇALIŞMASI VE YÜRÜYÜŞ YOLU YENİLEMESİYLE ELDEN GEÇİRİLİYOR

Beylikdüzü Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü, çamlık alan olan Belediye Parkı’nda yürüyüş yollarını yenileme ve drenaj çalışmalarına başladı. Spora daha da elverişli bir ortam oluşturmak için yenilenen yolların yanı sıra ağaç diplerinde biriken ve zarar veren fazla suların da tahliyesi için müdürlük ekipleri çalışmalarını uzmanlarla birlikte sürdürüyor.

İlçenin en değerli yeşil alanlarından çamlık alan olan Belediye Parkı’nda revizeler başladı. Beylikdüzü Belediyesi, yürüyüş yollarını yenilemek ve drenaj çalışmaları için kolları sıvadı. Yapılan işlemler Park ve Bahçeler Müdürlüğü öncülüğünde İstanbul Üniversitesi Orman Fakültesi, İstanbul Orman Bölge Müdürlüğü, Çatalca Orman İşletme Müdürlüğü,Yıldız Teknik Üniversitesi ile birlikte yürütülüyor.

Yürüyüş Yolları Yenileniyor

Barış Mahallesi Enver Adakan Caddesi üzerinde 14 bin 447 metrekarelik alana sahip olan Belediye Parkı’nda revize çalışmalarıyla spor yapan vatandaşların daha rahat bir şekilde kullanımını sağlamakla beraber buradaki bitkilerin daha sağlıklı bir şekilde bir sonraki nesillere yetiştirebilmek ve sürekliliğini sağlamak amaçlanıyor. Dolayısıyla bu kapsamda yürüyüş yolları, genişletilip eski kauçuklar sökülerek yeni bir sistem ile daha sağlıklı kullanılabilecek.

Bitkilerin Sağlıklı Büyümesi İçin Drenaj Revize Ediliyor

Gerek doğal yollarla, gerekse yapay olarak bitki köklerinde çok fazla su birikmesi, bitki gelişimi için zararlı olduğundan, bitki köklerine ulaşan fazla su miktarına karşı bitkileri korumak amaçlı drenaj sistemi de yenileniyor. Yapılan bu çalışmalar sayesinde ağaçların ömrü uzayarak koruluk içerisindeki biyolojik hayatın devamlılığı sağlanmış olacak. Ayrıca ağaçların yaprak ve gövdelerinden de yapılan analizler sonucu gerekli gübreleme, ilaçlama, besin desteklemesi de yapılacak, kuruyan ağaçların yerine iğne ve geniş yapraklı yeni ağaçlar dikilerek gölgede yetişebilen, yer örtücü bitkilerle yeni biyolojik ve doğal hayatın oluşturulması sağlanacak.

444 09 39
Çözüm Merkezi