2017 YILININ SON MECLİSİ TOPLANDI

Beylikdüzü Belediyesi 2017 yılı son Meclis Toplantısı’nın 1. Oturumu gerçekleşti. Mecliste önemli çıkarımlarda bulunan Beylikdüzü Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Belediye mülkiyetine kazandırılan alanlar ve gayrimenkul edinimleriyle ilgili süreci aktararak, mülkiyet sorunlarının aşılmasında şeffaflık ilkesiyle hareket ettiklerini ve ilçe için Yaşam Vadisi, özellikle Kavaklı, Gürpınar, Yakuplu'da eğitim ve sağlık tesisleri, yeşil alan gibi büyük kazanımlar elde ettiklerini ifade etti.

2017’nin son meclisinin ilk oturumu geride kaldı. Beylikdüzü Belediyesi Aralık Ayı Meclisi Beylikdüzü Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu başkanlığında toplandı. İmamoğlu, 2018 yılının dolu bir hizmet yılı olması ile ilgili temennilerini belirtti. 5 Aralık 1934'te kadınlara milletvekili seçme ve seçilebilme hakkının verilmesi hususunda bir konuşma gerçekleştiren CHP Meclis Üyesi Nazife Figen Karahan, Dünya çapındaki örnekleri ile dikkat çekti. AK Parti Meclis Grubu ise 1 yazılı önerge verdi.

“Kamu Kaynaklarını Güçlendirmede Çok Hassasız”

Gündem Maddeleri’ne geçilmeden önce Başkan İmamoğlu, kamu kaynaklarını güçlendirme bakımından hassas çalışmalar yürüttüklerini ve kamunun ihmal edilmiş hususlarının da nasıl düzeltildiğini ortaya koyduğu bir sunum gerçekleştirdi. İmamoğlu; Kavaklı, Gürpınar, Yakuplu’da eğitim ve sağlık tesisleri başta olmak üzere toplam 769.615 m2’lik donatı ve yeşil alanları belediye mülküne kazandırdıklarını veya kamu adına terkin ettiklerini, Yaşam Vadisi’nin sürecinde1. Etap’ta yer alan 36 bin m2’lik alanı da belediye bünyesine bedelsiz olarak kattıklarını ifade etti.

Bir dönem üzerine çok konuşulan Sahil Mahallesi’ndeki kıyı alanı hususu hakkında açıklamalar yapan İmamoğlu, “Sahil Mahallesi’nde yer alan Aktoprak Mevkii olarak bilinen alan icin 2,5 senelik bir takibimiz var. Maliye Hazinesi’nden Özelleştirme İdaresi’ne devredilen bu bölgenin, yeşil alanlarından oluşan 12 bin m2’lik kısmını kamuya kazandırdık. Bu alan vatandaşın hizmetine sunulacak. Diğer alanların da takibini yapıyoruz.” diye konuştu. İmamoğlu ayrıca vatandaşların 2014 yılına kadar yapılan 41 adet İmar uygulamasının hiçbir şekilde onaylanmadığı ve yoğun itirazlarına maruz kaldığı Kavaklı - Yakuplu arasında kalan bölgede, mülk sahibi kişilerle istişare ve uzlaşmaya gidilerek mülkiyet sorunlarının çözümlendiğini ve 65 bin m2’lik donatı alanının yine belediye bünyesine katıldığını açıkladı.

Gündem Maddeleri’nden 1,2,3,4,5,7,8,12, 15,16,17 ve 18. Maddeler oy birliği ile meclisten geçerken, 5,6,9, 10,11,13 ve 14. Maddeler de oy çokluğu ile mecliste kabul gördü. 2. Oturum 8 Aralık Cuma günü Saat 10.00’da Meclis Salonu’nda gerçekleşecek.

444 09 39
Çözüm Merkezi