ÇAM AĞAÇLARI ÖZENLE KORUNUYOR

Beylikdüzü Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü, Enver Adakan Vakfı Koruluğu’ndaki ağaçları, çam kese böceği tehlikesine karşı ilaçladı.

Yeşil alanların varlığına ve çoğaltılmasına önem veren Beylikdüzü Belediyesi, koruluk alanların bakımını düzenli olarak yapmaya devam ediyor. Çam ağaçlarına büyük zarar veren çam kese böceği ile mücadele kapsamında, Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri, Enver Adakan Koruluğu’ndaki çam ağaçlarını ilaçladı.

“İlaçlama Ekiplerimiz Sahada”

İlaçlama çalışmaları hakkında bilgi veren Beylikdüzü Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürü Ziya Duman, “Çam ağaçları üzerindeki beyaz pamuksu keseleriyle kendini belli eden ve sonrasında kelebeğe dönüşen çam kese böcekleri, ağaçlarda boy büyümesini geriletmekte ve hatta ağaç kurumasına neden oluyor. Beylikdüzü’nün yeşil alanlarını korumak için sahaya çıkan ekiplerimiz, bu zararlının görüldüğü çamlık alanlarında, ilaçlama çalışmalarına başladı.” dedi.

Hem ekolojik dengenin korunması hem de ağaçların sağlıklı bir şekilde gelişimini devam ettirebilmesi için çam kese böceği ile mücadele çalışmalarına devam edeceklerini belirten Müdür Ziya Duman, “Beylikdüzü Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü olarak bakım çalışmalarının yapım kadar önemli olduğu bilinciyle çalışmaktayız. Diktiğimiz ağaçlar ve öncesinde dikilen ağaçlar, bizlerin mirası olarak gelecek nesillere devredilecek. Bu açıdan, ilçemizdeki her ağacın bakımı, bizim için çok önemli.” şeklinde konuştu.

444 09 39
Çözüm Merkezi