YENİ KÜLTÜR MERKEZLERİ VE SOSYAL TESİSLER

Marmara Mahallesi’nde yer alan ve kadınlara yönelik kültür sanat etkinliklerinin öncelikli olacağı Özgecan Aslan Kültür Sanat Merkezi, bölgede önemli bir çekim noktası olarak planlandı. Atölyeleri, kadına yönelik spor etkinlikleri, sergi alanları, kütüphanesi, seminer salonu ve kafeteryası ile Özgecan Aslan’ın değerli hatırasına yakışan bir merkez olarak 8 Mart 2016’da hizmet vermeye başladı.

Ambarlı Liman Üstü Çocuk Eğitim Kültür ve Sosyal Tesisleri Projesi kapsamında açık hava çocuk oyun alanı, kafe, seyir terasları,  çocuk kütüphanesi, çocuk ve ebeveyn eğitim atölyeleri ile yeşil alanlar içerisinde bir sosyal tesis olarak hayata geçti.

Yakuplu’da 1500m2’lik alana yapılması planlanan Yakuplu Anne ve Çocuk Yaşam Merkezi, çocuklara yönelik oyun ve uyku alanı, açık bahçe, 3 adet 20’şer kişilik sınıf, açık oyun alanı, 100 kişilik yemekhane, anne ve çocukların bir arada hizmet alacağı rehberlik odaları, sınıf-seminer odaları, oyun odası, masal odası ve bebek bakım odaları planlanıyor.

Çok amaçlı fonksiyonlar, restaurant, kütüphane, çocuk oyun alanı, kreş, kafeterya, çok amaçlı salon gibi farklı etkinlikleri bir arada barındıracak olan Marmara Çocuk Eğitim, Kültür ve Sosyal Tesisi ise 3bin 500 metre karelik bir alana planlanıyor.