İNSAN KAYNAKLARI VE EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ

Belediye bünyesinde çalışan bütün işçi, memur ve sözleşmeli personelin özlük işlemlerini yürütmek, işçi personelin toplu iş sözleşmesi işlemlerini yapmak, hizmet içi eğitim etkinliklerinin değerlendirilmesine yönelik çalışmaların yapılması, İlçe özel istihdam faaliyetlerine katkıda bulunmak, müdürlüğün başlıca görevleridir.

Özlük Birimi

Belediye bünyesinde çalışan işçi, memur ve sözleşmeli personelin bütün özlük işlemlerini yürütmek.

Adres: Büyükşehir, Enver Adakan Cd. No:2, 34520 Beylikdüzü/İstanbul

Eğitim ve Etkinlik Birimi

Kanunen ve mevzuat açısından yapılması zorunlu olan eğitim ve gelişim programlarını planlamak.

Eğitim ihtiyaç analiz çalışmalarını;  diğer müdürlüklerden alınacak eğitim ihtiyaç bildirimi doğrultusunda ortak akıl ile Belediyenin stratejik planına uygun, Müdürlüklerin yönetmeliklerindeki görev alanları ve iyi uygulama örneklerine göre yapmak,

Belirli gün ve haftalar için seminer, konferans, sempozyum, panel, eğitim vb. gibi programlar planlamak.

Beylikdüzü Belediyesi çalışmalarının daha nitelikli, etkili, verimli, kaliteli ve başarılı olmasını sağlayıcı eğitim ve gelişim programlarının oluşturulması adına bu alandaki tecrübelerden istifade etmek için görüşmeler ve işbirliği çalışmalarını, protokolleri, mutabakat zabıtlarını ve anlaşmaları hazırlamak.

Kurumsal Aidiyetin Oluşturulması ve Geliştirilmesi yönünde personelde ilgi ve istek uyandırmak, moralini yükseltmek ve performansını arttırmak amacıyla belediye içerisinde ve dışında personelin beraber hareket edebilecekleri kulüpleri oluşturmak.

Personelin kurumsal ve kişisel gelişim, eğitim alanındaki yeni gelişmeleri takip etmek amaçlı ulusal ve uluslararası networklere üye olmalarını sağlamak. Personelin kurumsal ve kişisel gelişimlerini arttırmak için ulusal ve uluslararası networklerin imkânlarından yararlanmalarını sağlamak.

Büro Sorumlusu: Erdal DURAN

Adres: Büyükşehir, E-5 Yanyolu No:22, Kat:3 34520 Beylikdüzü / İstanbul

İş Sağlığı ve Güvenliği Birimi

İşyerinde yapılan çalışmalar ve yapılacak değişikliklerle ilgili olarak tasarım, makine ve diğer teçhizatın durumu, bakımı, seçimi ve kullanılan maddeler de dâhil olmak üzere işin planlanması, organizasyonu ve uygulanması, kişisel koruyucu donanımların seçimi, temini, kullanımı, bakımı, muhafazası ve test edilmesi konularının, iş sağlığı ve güvenliği mevzuatına ve genel iş güvenliği kurallarına uygun olarak sürdürülmesini sağlamak için işverene önerilerde bulunmak.

İş sağlığı ve güvenliği ile ilgili alınması gereken tedbirleri işverene yazılı olarak bildirmek.

İşyerinde meydana gelen iş kazası ve meslek hastalıklarının nedenlerinin araştırılması ve tekrarlanmaması için alınacak önlemler konusunda çalışmalar yaparak işverene önerilerde bulunmak.

İşyerinde meydana gelen ancak ölüm ya da yaralanmaya neden olmayan, ancak çalışana, ekipmana veya işyerine zarar verme potansiyeli olan olayların nedenlerinin araştırılması konusunda çalışma yapmak ve işverene önerilerde bulunmak.

Risk değerlendirmesi

Çalışma ortamı gözetimi

Eğitim, bilgilendirme ve kayıt

Büro Sorumlusu: Serhat TERZİ

Adres: Büyükşehir, E-5 Yanyolu No:22, Kat:3 34520 Beylikdüzü/İstanbul

Kariyer Merkezi

• Firma ziyaretleri yapılması ve iş gücü taleplerinin toplanması.
  • Kurumsal anlaşmaların yapılması.
  • Aday yönlendirmelerini yapmak.
  • Adayların işe giriş süreçlerinin takibini yapmak.
  • Kariyer Merkezi’ne gelen adaylar ile mülakat yapmak.
  • Özgeçmiş oluşturmak ve öz geçmiş kayıt işlemlerini yapmak.

Büro Sorumlusu: Funda ERTAN

Adres: Büyükşehir, E-5 Yanyolu No:22, Kat:3 34520 Beylikdüzü/İstanbul